Умови для зберігання сиру

Вимоги до якості харчових продуктів постійно ростуть, тому умови їх зберігання є особливо важливими. Для правильного і довготривалого зберігання деяких груп продуктів, потрібні специфічні норми. Ці норми присутні і в умовах для зберігання сиру.

Сири зберігають в камерах холодильників з батарейною або повітряною системою охолодження.

У першому випадку циркуляція повітря природна, а в камерах з повітряною системою охолодження підтримують швидкістю руху повітря не більше 0,4 м / с. Необхідні умови для зберігання сирів (крім розсільних без дозрівання): температура -4 ... 0 ° С і відносна вологість повітря 85-90%. Найкращою температурою для зберігання твердих сичужних сирів є 2 ° С, сирів типу голландського - 0 ... +5 ° С при відносній вологості повітря 90%. Однак оптимальною є температура зберігання, близька до криоскопічної (-3 ° С), при якій сповільнюються мікробіологічні та біохімічні процеси, а структура сиру добре зберігається. При цьому втрати маси знижуються в 2-3 рази, а термін зберігання збільшується до 5-6 міс. Відносна вологість повітря при зберіганні плавлених і сичужних сирів: при температурі 0 ... +4 ° С - 80-85%, при 0 ... +3 ° С - 85-90%. Сири в тарі (ящиках, барабанах) укладають по партіях в штабелі, між рядами прокладають рейки або використовують пакетованих укладку із застосуванням піддонів. Між двома штабелями ящиків або барабанів залишають прохід шириною 0,5 м. Сир швейцарський зберігають в стопках заввишки до п'яти кіл в залежності від маси. Кожну стопку укладають на дерев'яний круг або піддон, сири ропні і бринзу - в бочках з розсолом, які розміщують на гратах або рейках в три яруси по висоті. Сири ропні в тарі не рекомендується зберігати в одній камері з іншими видами сирів.

Для контролю температури, відносної вологості і швидкості руху повітря в камерах зберігання сирів використовують дистанційні автоматичні прилади. Коливання температури допускається тільки під час завантаження і вивантаження сирів - при завантаженості камери від 20 до 50% включно - на 1 ° С; понад 50% -2 ° С.

Тільки сучасне холодильне обладнання зможе забезпечити необхідні умови зберігання продукту. Вкладені вами кошти в якісні технології, які відповідають найбільш високим вимогам і стандартам, будуть повністю виправденими. Одним із основних чиніків для правильного зберігання сирів є вибір повітрьоохолоджувача.

Сам повітроохолоджувач повинен бути стійкість до численних корозію речовин, які виділяються сиром внаслідок хімічних реакцій, як при виготовленні, так і при дозріванні сирів.

Якщо з сирами працюють люди, то ці виробничі приміщення повинні задовільняти потребам співробітників на місцях. Незважаючи на мінімальний рух повітря, необхідно забезпечити рівномірний рівень температури в приміщеннях для дозрівання і зберігання, щоб усі сирні головки зріли рівномірно. При цьому особливу увагу потрібно приділяти точному підтримання вологості повітря

.

Отже антикорозійний захист та гнучкість подачі повітря є вирішальними при виборі необхідного повітроохолоджувача для дозрівання і зберігання сирів. Вентилятори з регульованою швидкістю обертання будуть створюють сприятливу атмосферу для співробітників і продуктів. Корпус і труби з нержавіючої сталі, а також ламелі з антикорозійним захистом будуть гарантом довротривалої роботи вашого повітроохолоджувачата та й загалом всієї холодильної системи



Перейти

   

Залишились питання? Наші співробітники готові відповісти на них!
зателефонуйте за вказаним номером:
(067) 373-65-56 інші номера
або скористайтесь послугою
(050) 425-18-18
(073) 311-33-11