Статті

Способи охолодження м'яса


М’ясо тварин після забою має температуру від 38 до 42 °C, і його для зберігання необхідно холодити до +4С. Цей процес повиннен бути якомога швидшим. На практиці, використовуються три технології охолодження мяса:
1. Швидке охолодження
2. Шокове охолодження + вторинне охолодження
3. Інтенсивне шокове охолодження + компенсуюче охолодження
Ми детально розглянемо усі ці типи охолодження
>>> далі

Умови зберігання сиру


Вимоги до якості харчових продуктів постійно ростуть, тому умови їх зберігання є особливо важливими. Для правильного і довготривалого зберігання деяких груп продуктів, потрібні специфічні норми. Ці норми присутні і в умовах для зберігання сиру.

Сири зберігають в камерах холодильників з батарейною або повітряною системою охолодження.

У першому випадку циркуляція повітря природна, а в камерах з повітряною системою охолодження підтримують швидкістю руху повітря не більше 0,4 м / с. Необхідні умови для зберігання сирів (крім розсільних без дозрівання): температура -4 ... 0 ° С і відносна вологість повітря 85-90%. Найкращою температурою для зберігання твердих сичужних сирів є 2 ° С, сирів типу голландського - 0 ... +5 ° С при відносній вологості повітря 90%. Однак оптимальною є температура зберігання, близька до криоскопічної (-3 ° С), при якій сповільнюються мікробіологічні та біохімічні процеси, а структура сиру добре зберігається. При цьому втрати маси знижуються в 2-3 рази, а термін зберігання збільшується до 5-6 міс.
>>> далі

Зберігання харчових продуктів


Важливий фактор здорового харчування – збереження харчових продуктів.
При зниженій температурі харчових продуктів існує можливість його тривалого зберігання. Так як це дуже сильно уповільнює мікробіологічні реакції та дію ферментів.
Від того, який вигляд необхідно зберегти, та наскільки довго потрібно це робити, буде залежати і величина температури зберігання. Розмноження мікроорганізмів зворотно пропорційно величині температури зберігання. Чим ближче вона до нуля градусів за Цельсієм тим менша активність мікроорганізмів.
>>> далі

Все про сендвіч панелі


«Сендвіч-панелі» - це тьохшарові будівельні конструкції, які складаються із двох зовністоріних шарів із металевим листом, а внутрішнім шаром із теплоізоляційного матеріалу. На виробництві від пресом ці три шари склеюють спеціальним клеєм, який виготовлений на основі пінополіуретану.

Структура сендвіч-панелей, дозволяє зберегти тепло або холод (в холодильних камерах), захистити будинок від впливу зовнішнього середовища, покращити шумоізоляційні характеристики, надати будівлі привабливий зовнішній вигляд тощо. З'явившись порівняно недавно, сендвіч панелі досить швидко знайняв широке застосування.

>>> далі

Залишились питання? Наші співробітники готові відповісти на них!
зателефонуйте за вказаним номером:
(067) 373-65-56 інші номера
або скористайтесь послугою
(050) 425-18-18
(073) 311-33-11